Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Cafeneaua Trandafirul-bleu
Imi doresc ca acest forum sa poarte amprenta celui care alege sa-si impartaseasca gandurile, sentimentele in scris sau imagini(poze), despre el, ea, viata, dragoste, prietenie
Subject: Re: prajitura/ desertul zilei Wed Jun 22, 2016 8:10 am
INGREDIENTE,
Pentru aluat 150 g ciocolată 5 ouă 150 g unt 150 g zahăr 80 g făină unt şi făină pentru uns tava
Pentru umplutură 200 g ciocolată albă 400 g frişcă 1 lingurita zahăr vanilat 300 g vişine confiate
Pentru ornat 100 g ciocolată 30 g unt vişine confiate PREPARARE Ciocolata rasă se topeşte la cald. Se lasă să se răcească şi se adaugă zahărul şi untul tăiat cubuleţe. Se amestecă bine, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă şi făina. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 30 de minute. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ciocolata albă se rade şi se topeşte, apoi se amestecă uşor cu frişca bătută cu zahărul vanilat şi se lasă la rece. Blatul copt şi răcit se taie în două. Se aşază o foaie pe un platou şi se unge cu crema de ciocolată. Se presară vişine confiate şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de blat. Se acoperă cu glazură de ciocolată şi se ornează cu vişine confiate. Pentru glazură, ciocolata rasă se topeşte la cald cu untul.
Subject: Re: prajitura/ desertul zilei Wed Jun 22, 2016 8:12 am
DE SEZON ! Pandispanul cu visine este o reteta de prajitura usoara si rapida, ce poate fi facuta si cu alte fructe de sezon. Delicios si racoros, pandispanul cu fructe este desertul perfect al zilelor calduroase.
INGREDIENTE PANDISPAN CU VISINE 200 gr. de visine fara samburi si scurse de zeama 6 galbenusuri 6 albusuri 9 linguri de faina 6 linguri de zahar 2 linguri de ulei sare
MOD DE PREPARARE PANDISPAN CU FRUCTE PASUL 1 Incalzim cuptorul. PASUL 2 Punem albusurile intr-un bol, adaugam un varf de lingurita de sare si batem bine cu ajutorul mixerului. Albusurile sunt gata atunci cand nu cad de pe paletele mixerului. PASUL 3 Adaugam zaharul peste albusuri si continuam sa batem. PASUL 4 Cand albusurile sunt bine amestecate cu zaharul, adaugam galbenusurile si 7 linguri de faina. Amestecam usor de jos in sus, cu ajutorul unei linguri sau cu o spatula, pana cand obtinem o compozitie omogena. PASUL 5 Punem peste visine o jumatate de lingura de faina si amestecam pentru a fi siguri ca visinele nu mai au zeama. PASUL 6 Punem intr-o tava pentru cuptor cele 2 linguri de ulei si o lingura si jumatate de faina. Intindem uniform pe toata suprafata tavii, inclusiv la colturi. PASUL 7 Rasturnam compozitia in tava unsa si nivelam. PASUL 8 Asezam deasupra visinele si le acoperim cu putin aluat. PASUL 9 Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 30-40 de minute. PASUL 10 Scoatem tava din cuptor dupa 30-40 de minute, cand pandispanul este frumos rumenit si trece testul scobitorii. PASUL 11 Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar vanilat. PASUL 12 Servim.
Aceasta este recomandarea: Reteta-Video pentru Pandispan cu visine.
POFTA BUNA!
Blue Sky ♧VIP♧
Sex : Mesaje : 1956 Puncte : 2285 Reputatie : 1 Localizare : in Europa
KRANTZ INGREDIENTE PWNTRU PRAJITURA KRANTZ ! Blat: 10 albusuri 250 gr zahar pudra 300 gr miez nuca 6 linguri faina Se bat abusurie f bine cu zahar pudra si la sf se adauga faina usor si miezul denuca;Se aseata pe o taba hartie de copt si se fac trei foi… Crema: 10 galbenusuri 150 gr zahar pudra 300 gr unt Krantz: 100 gr zahar tos 100 gr miez nuca