Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Cafeneaua Trandafirul-bleu
Imi doresc ca acest forum sa poarte amprenta celui care alege sa-si impartaseasca gandurile, sentimentele in scris sau imagini(poze), despre el, ea, viata, dragoste, prietenie
Subject: Re: Reteta zilei Thu Jun 09, 2016 10:38 pm
Iti doresc si va doresc o vinere linistita! .................................................................. Fiecare zi din viata ta este o adevarata comoara,pretuieste-o !
Last edited by ana16 on Fri Jun 10, 2016 9:49 am; edited 1 time in total
Subject: Re: Reteta zilei Fri Jun 10, 2016 9:45 am
Buna dimineata,prieteni! O zi binecuvantata! Oamenii spun că nimic nu ține la nesfârșit. Eu îi contrazic. Răsăritul ține la nesfârșit. Apusul ține la nesfârșit. Soarele arde până la nesfârșit. Ploaia cade nesfârșit. Iar tu vei avea locul tău în inima mea, nesfârșit ! Reteta zilei :
Iti doresc si va doresc o vinere linistita! ............................................................... Fiecare zi din viata ta este o adevarata comoara,pretuieste-o !
Subject: Re: Reteta zilei Sat Aug 06, 2016 9:55 am
Iar cea mai rapida metoda si simpla de a incropi o salata de peste dintr-o banala conserva de peste este de a o amesteca cu legumele tale preferate si a incropi deci un mic dejun ori cina usoara…..ori optezi pentru o marinata de peste....
Subject: Re: Reteta zilei Wed Aug 10, 2016 9:35 am
Cuvantul “musaca” este de origine araba si inseamna “servit rece”. Iata o reteta adaptata dupa placul fiecareia…– 500 gr de carne tocata porc amestecat cu vita – 2 cepe – 1 kg cartofi – 4 rosii – 300 gr cascaval(si mai putin) -sare, piper, chili -unt pentru piureul de cartofi si pt uns tava
Subject: Re: Reteta zilei Thu Aug 11, 2016 6:50 am
Pasta de ardei e buna,gustoasa si dulce si da o culoare deosebita manacrurilor:tocana,sarmalute… dar trebuiesc folositi numai ardei Kapia… ,iar castravetii in pun in saramura... CINE STERGE COMENTATIUL??? CE SE PETRECE AICI????? CE SETARE E FACUTA DE SE STERGE TOTUL,INITIAL??????
Subject: Re: Reteta zilei Thu Aug 11, 2016 7:03 am
.rosii in borcan pentru iarna.. se fierb 20 de minute dupa capsare; se pun rosii si se indeasa bine ca sa iasa si sucul..nu se pune apa;o lingurita rasa de sare si una de zahar...
BAGHETE CU CASCAVAL – 400 g foietaj – 200 g salam feliat foarte subtire – 200 g cascaval – ketchup, oregano Intindem foietajul cu sucitorul, ungem foaia cu ketchup, aseazam feliutele de salam pe jumatate de foaie. Se pune si cascavalul dat pe razatoarea mare.
Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta deja, se apasa bine pentru scoaterea aerului dintre foi. Cu rola pentru feliat pizza se taie aluatul fasii cam de 2-3 cm latime .
Se rasuceste fiecare fasiuta si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou si presaram oregano desupra.