Varza pane este un alt fel de mancare cu care bunica ne rasfata de multe ori. Iar acum a venit momentul sa ii bucur eu pe altii cu aceasta gustare delicioasa.
Varza pane
Ingrediente:
1 varza (~1 kg)
2 oua
300 ml lapte
5-6 linguri faina
marar
ulei
sare, piper
Varza se taie in jumatate, apoi in felii de 1 cm grosime si se pune la fiert in apa cu sare (~2 lingurite) pana se inmoaie un pic. La 10 minute dupa primul clocot (15 daca nu aveti varza noua) se scurge varza de apa si se lasa la racit.
Varza se taie in felii care au la baza o arte din cotorul ei..ca un evantai,rog atentie!?
Intre timp se pun intr-un castron ouale, laptele, sarea si piperul, si se bat bine. Se adauga incetul cu incetul 5-6 linguri faina, amestecand in continuu la fiecare lingura adaugata pentru a se omogeniza. Daca este nevoie completati cu faina astfel incat la final sa rezulte o compozitie mai groasa decat aluatul pentru clatite.
Cand varza s-a racit destul incat sa puteti lucra fara sa va ardeti la maini, stoarceti bine varza de apa (presati bine sa se scurga si ultimele picaturi de apa)..ori puteti forma turtite??? dar fara cotor se taie in aceasta situatie.. :?
Varza pane
Fiecare bucatica-evantai...
ori turtita de varza se presara cu sare, piper si frunze de marar, apoi cu o lopatica se trec prin aluat si se prajesc in putin ulei. Daca este nevoie picurati aluat pe partea neprajita a turtitei de varza.