Ingrediente:700 g - 1 kg visine fara samburi;
6 linguri de zahar;
4 oua;
4 linguri faina;
1/2 lingurita praf de copt;
1 lingura ulei;
unt pentru tapetat forma.
Preparare:Etapa 1: Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se aseaza visinele si se presara 2 linguri de zahar.
Etapa 2: Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute, pana cand fructele se inmoaie putin si se formeaza siropul.
Etapa 3: Cu 10 minute inainte de a trece timpul necesar fructelor, se face un blat din 4 oua.
Etapa 4: Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu 4 linguri de zahar. Galbenusurile impreuna cu uleiul se omogenizeaza si se toarna peste spuma de albusuri.
Etapa 5: Se presara faina si praful de copt. Se omogenizeaza si se toarna peste visine.
Etapa 6: Se continua coacerea inca 20 minute pana cand blatul trece testul scobitorii.
Etapa 7: Se scoate din cuptor, se aseaza un platou deasupra si se rastoarna.