Ingrediente cupcakes80 g faina
85 g unt la temperatura camerei
85 g zahar fin
50 g ciocolata neagra
10 g cacao
1 ou mare
2 g praf de copt
1 varf cutit sare
20 ml apa clocotita
Ingrediente crema de zmeura90 g zmeura proaspata
20 g zahar pudra vanilat
150 g unt moale (minim 82% grasime)
225 g zahar pudra vanilat
Mod de preparare – Cupcakes cu ciocolata
Topim ciocolata la bain-marie, apoi o lasam sa se raceasca 2-3 minute. Punem untul intr-un vas, adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o crema fina si omogena.
Adaugam oul si mixam pana cand este perfect inglobat in crema de unt. Adaugam ciocolata topita si mixam pana la omogenizare.
Amestecam faina, cacaua, praful de copt si sarea si le cernem printr-o sita cu gauri mici. Adaugam acest mix in crema de unt si mixam pana cand obtinem o consistenta uniforma. La sfarsit adaugam apa fierbinte si mixam.
Punem hartiile de muffins in forma si le umplem pe jumatate cu aluat. Coacem cupcakes in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20-25 minute.
Inainte de a le scoate din cuptor, introducem o scobitoare in centrul lor. Daca iese curata, scoatem cupcakes din cuptor si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca.
Mod de preparare – Crema de zmeuraAmestecam zmeura cu 20 g de zahar pudra si o pasam cu ajutorul unui blender. Strecuram piureul obtinut printr-o sita deasa.
Mixam untul pana cand obtinem o crema fina. Adaugam treptat zaharul pudra, in doua etape, si mixam, la viteza mica, pana la omogenizare.
Adaugam treptat piureul de zmeura, lingura cu lingura, pana cand obtinem o crema perfect uniforma si sustinuta.